Search

Low Carb blåbärsmuffins

30 min
Bakning
Desserter

Low-Carb-recept för alla som gillar blåbärsmuffins ➤ Enkelt och snabbt, men samtidigt så gott att smaklökarna vibrerar. Vill du testa?

Förberedelser

  1. Värm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Lägg 6 pappersformer i en muffinsform (eller smörj och strö över mald mandel).
  2. Häll mald mandel, Hermesetas Lättströ, bakpulver och salt i en skål och blanda. Tillsätt ägg och mjölk och blanda till en jämn smet.
  3. Skölj blåbären och blanda försiktigt ner dem i smeten. Fördela smeten i de förberedda formarna och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

    Tips: Om du använder frysta blåbär, låt dem inte tina utan blanda ner dem frysta i smeten.

Näringsvärden per portion

733
kj
174
energi (kcal)
9
protein g
3.5
kolhydrater g
14
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 6 portioner

150 g Mald mandel, skållad
3 msk (ca 6 g) Hermesetas Lättströ
1 tsk Bakpulver
60 ml Mjölk
2 st. Ägg (storlek M)
75 g Blåbär
150 g Mald mandel, skållad 3 msk (ca 6 g) Hermesetas Lättströ 1 tsk Bakpulver 60 ml Mjölk 2 st. Ägg (storlek M) 75 g Blåbär