Low Carb blåbärsmuffins
Low-Carb-recept för alla som gillar blåbärsmuffins ➤ Enkelt och snabbt, men samtidigt så gott att smaklökarna vibrerar. Vill du testa?
Förberedelser
- Värm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Lägg 6 pappersformer i en muffinsform (eller smörj och strö över mald mandel).
- Häll mald mandel, Hermesetas Lättströ, bakpulver och salt i en skål och blanda. Tillsätt ägg och mjölk och blanda till en jämn smet.
- Skölj blåbären och blanda försiktigt ner dem i smeten. Fördela smeten i de förberedda formarna och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Tips: Om du använder frysta blåbär, låt dem inte tina utan blanda ner dem frysta i smeten.
Näringsvärden per portion
733
kj
174
energi (kcal)
9
protein g
3.5
kolhydrater g
14
fett g
Ingredienser till 6 portioner
150 g | Mald mandel, skållad |
3 msk (ca 6 g) | Hermesetas Lättströ |
1 tsk | Bakpulver |
60 ml | Mjölk |
2 st. | Ägg (storlek M) |
75 g | Blåbär |