Mango Lassi-pinnglass
Glass på pinne? Eller hellre Mango Lassi? Med vårt recept kan du få båda på en gång! Njut av vegan-glasspinnar.
Förberedelser
- Skala mangon, skär den grovt och mosa sedan ihop med Hermesetas Lättströ. Häll hälften av mangosåsen i glassformarna, ca 1-2 cm fruktlager per form, och låt stå i frysfacket minst 30 minuter.
- För det ljusa lagret, blanda kokosyoghurten med Hermesetas Lättströ och fördela i de delvis fyllda glassformarna. Låt stå i frysfacket ytterligare ca 30 minuter.
- Fördela till sist mangosåsen i glassformarna och stoppa ner träpinnarna. Låt stå i frysen minst 2 timmar tills glassarna är komplett genomfrysta. Njut.
Näringsvärden per portion
224
kj
53
energi (kcal)
0.5
protein g
8
kolhydrater g
2
fett g
Ingredienser till 4 portioner
Till yoghurtlagret
100 g | Kokosyoghurt (alternativ: grekisk yoghurt) |
1 tsk | Hermesetas Lättströ |
Till fruktlagret
200 g | Mango, färsk |
2 tsk | Hermesetas Lättströ |
Dessutom behövs:
1 | Glassform för pinnar inkl. träpinnar |