Search

Mango Lassi-pinnglass

10 min
Desserter

Glass på pinne? Eller hellre Mango Lassi? Med vårt recept kan du få båda på en gång! Njut av vegan-glasspinnar.

Förberedelser

  1. Skala mangon, skär den grovt och mosa sedan ihop med Hermesetas Lättströ. Häll hälften av mangosåsen i glassformarna, ca 1-2 cm fruktlager per form, och låt stå i frysfacket minst 30 minuter.
  2. För det ljusa lagret, blanda kokosyoghurten med Hermesetas Lättströ och fördela i de delvis fyllda glassformarna. Låt stå i frysfacket ytterligare ca 30 minuter.
  3. Fördela till sist mangosåsen i glassformarna och stoppa ner träpinnarna. Låt stå i frysen minst 2 timmar tills glassarna är komplett genomfrysta. Njut.

Näringsvärden per portion

224
kj
53
energi (kcal)
0.5
protein g
8
kolhydrater g
2
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 4 portioner

Till yoghurtlagret

100 g Kokosyoghurt (alternativ: grekisk yoghurt)
1 tsk Hermesetas Lättströ
100 g Kokosyoghurt (alternativ: grekisk yoghurt) 1 tsk Hermesetas Lättströ

Till fruktlagret

200 g Mango, färsk
2 tsk Hermesetas Lättströ
200 g Mango, färsk 2 tsk Hermesetas Lättströ

Dessutom behövs:

1 Glassform för pinnar inkl. träpinnar
1 Glassform för pinnar inkl. träpinnar

Produkter som används

← tillbaka till översikten