Mini Key Lime Pies som inte behöver gräddas
En fruktig njutning i muffinsform: Prova vårt veganska recept för Mini Key Lime Pies - behöver inte gräddas men istället med cashewnötter och avokado!
Förberedelser
- Förberedelser: Låt 100 g cashewnötter ligga i blöt i vatten minst 4 timmar (helst över en natt). Häll cashewnötterna i en sil kort innan tillagningen och skölj av dem väl. Ställ åt sidan.
- Till botten: Mixa de torra cashewnötterna, kokosflingorna och de urkärnade dadlarna tillsammans med en nypa salt i köksmaskinen tills alla ingredienser har blandats till en smulig massa. Pressa ut degen jämnt fördelat i silikonformarna.
- Till limekrämen: Lägg de förberedda cashewnötterna (blötlagda och sköljda) i köksmaskinen. Riv skalet på limefrukterna och pressa ur dem. Tillsätt den förberedda avokadon, limeskalet och limesaften och mixa tillsammans med Hermesetas Lättströ minst 3 minuter till en krämig massa. Tillsätt till sist långsamt den flytande kokosoljan och fortsätt att mixa tills du får en slät massa.
Smaka av: Beroende på storleken hos limefrukterna behöver eventuellt lite extra Hermesetas Lättströ. - Häll limekrämen i muffinsformarna på de förberedda bottnarna.
Låt stelna i kylskåp minst 3 timmar (eller frys in dem om de förbereds tidigare och låt tina innan servering).
Näringsvärden per portion
1363
kj
324
energi (kcal)
13
protein g
20.5
kolhydrater g
25.5
fett g
Ingredienser till 6 portioner
Till botten
100 g | Cashewnötter |
80 g | Dadlar, urkärnade |
40 g | Kokosflingor |
1 nypa | Salt |
Till limekrämen
100 g | Cashewnötter (blötlagda) |
200 g | Avokado (ca 2 st.), skalade |
60 g | Kokosolja |
2 | Lime frukter, obehandlade2 |
10 g | Hermesetas Lättströ |
Dessutom behövs:
1 | Muffinsform av silikon |