Morotscupcakes med kryddig frosting
Kan morots-cupkakes vara sensuella? Oh ja! Prova denna unika blandning av banan, ananas, dadlar, mascarpone och vispgrädde.
Förberedelser
- Värm ugnen till 185 °C. Vispa samman ägg och olja. Mosa bananerna och vispa ner dem också. Hacka ananasen i mycket små bitar (eller mixa den grovt i en mixer) och häll bitarna över en ren kökshandduk. Vrid ur handduken hårt över en skål så att överskottsjuicen från ananasen pressas ut (spara ananasjuicen till frostingen). Häll över ananasen från handduken i skålen med ägg och bananer. Halvera dadlarna och ta bort kärnorna. Hacka dadlarna mycket fint och vänd ner dem i smeten.
- Blanda samman vaniljpulver, mjöl, Hermesetas Lättströ, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel, muskot och stött nejlika i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna i de fuktiga ingredienserna. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn. Vänd ner dem i smeten. Häll kaksmeten i cupcakeformar och grädda kakorna i ugnen i 20-25 minuter eller tills du kan sticka ner en sticka i kakan utan att smeten fastnar.
- Frosting: Häll mascarponen i en skål och vispa den luftig. Tillsätt vispgrädden, en matsked i taget, under vispning. Fortsätt tills konsistensen är tjock och krämig. Tillsätt vaniljfröna och rör runt. Tillsätt till sist 1 matsked ananasjuice för att söta frostingen och rör runt. Tillsätt eventuellt mer ananasjuice efter behov. Häll frostingen i en sprits och dekorera dina avsvalnade cupcakes med spiraler av frosting.
Näringsvärden per portion
1501
kj
357
energi (kcal)
4
protein g
24
kolhydrater g
28
fett g
Ingredienser till 10 portioner
2 | Ägg |
1 dl | Olja med neutral smak |
2 | Mogna bananer |
250 g | Ananas |
4 | Stora dadlar |
1 tsk | Vaniljpulver |
125 g | Mjöl |
10 g | Hermesetas Lättströ |
1 tsk | Bikarbonat |
1 tsk | Bakpulver |
1/4 tsk | Salt |
1 tsk | Kanel |
1/4 tsk | Muskot |
en knivsudd Stött nejlika | |
125 g | Riven morot |
Frosting:
250 g | Mascarpone |
1 dl | Vispgrädde |
1-2 msk | Ananasjuice |
1 | Frön från en vaniljstång |