Search

Morotscupcakes med kryddig frosting

75 min
Bakning
Desserter

Kan morots-cupkakes vara sensuella? Oh ja! Prova denna unika blandning av banan, ananas, dadlar, mascarpone och vispgrädde.

Förberedelser

  1. Värm ugnen till 185 °C. Vispa samman ägg och olja. Mosa bananerna och vispa ner dem också. Hacka ananasen i mycket små bitar (eller mixa den grovt i en mixer) och häll bitarna över en ren kökshandduk. Vrid ur handduken hårt över en skål så att överskottsjuicen från ananasen pressas ut (spara ananasjuicen till frostingen). Häll över ananasen från handduken i skålen med ägg och bananer. Halvera dadlarna och ta bort kärnorna. Hacka dadlarna mycket fint och vänd ner dem i smeten.
  2. Blanda samman vaniljpulver, mjöl, Hermesetas Lättströ, bikarbonat, bakpulver, salt, kanel, muskot och stött nejlika i en skål. Vänd ner de torra ingredienserna i de fuktiga ingredienserna. Skala morötterna och riv dem på ett rivjärn. Vänd ner dem i smeten. Häll kaksmeten i cupcakeformar och grädda kakorna i ugnen i 20-25 minuter eller tills du kan sticka ner en sticka i kakan utan att smeten fastnar.
  3. Frosting: Häll mascarponen i en skål och vispa den luftig. Tillsätt vispgrädden, en matsked i taget, under vispning. Fortsätt tills konsistensen är tjock och krämig. Tillsätt vaniljfröna och rör runt. Tillsätt till sist 1 matsked ananasjuice för att söta frostingen och rör runt. Tillsätt eventuellt mer ananasjuice efter behov. Häll frostingen i en sprits och dekorera dina avsvalnade cupcakes med spiraler av frosting.

Näringsvärden per portion

1501
kj
357
energi (kcal)
4
protein g
24
kolhydrater g
28
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 10 portioner

2 Ägg
1 dl Olja med neutral smak
2 Mogna bananer
250 g Ananas
4 Stora dadlar
1 tsk Vaniljpulver
125 g Mjöl
10 g Hermesetas Lättströ
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Bakpulver
1/4 tsk Salt
1 tsk Kanel
1/4 tsk Muskot
en knivsudd Stött nejlika
125 g Riven morot
2 Ägg 1 dl Olja med neutral smak 2 Mogna bananer 250 g Ananas 4 Stora dadlar 1 tsk Vaniljpulver 125 g Mjöl 10 g Hermesetas Lättströ 1 tsk Bikarbonat 1 tsk Bakpulver 1/4 tsk Salt 1 tsk Kanel 1/4 tsk Muskot en knivsudd Stött nejlika 125 g Riven morot

Frosting:

250 g Mascarpone
1 dl Vispgrädde
1-2 msk Ananasjuice
1 Frön från en vaniljstång
250 g Mascarpone 1 dl Vispgrädde 1-2 msk Ananasjuice 1 Frön från en vaniljstång

Produkter som används

← tillbaka till översikten