Search

Morotskaka

70 min
Bakning
Desserter

Det faktum att morötter och hasselnötter hör hemma i en morotskaka är sedan gammalt. Men hur är det med citron, kanel, kryddnejlika och en nypa salt? Varför inte prova en ny snurr på denna traditionella favorit.

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Skala och riv morötterna fint.
  2. Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Mal nötterna. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver, kryddor och salt. Rör i nötter, citronskal, saft och rivna morötter.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den.

Näringsvärden per portion

557
kj
133
energi (kcal)
5
protein g
14
kolhydrater g
6
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 12 portioner

500 g Morötter
2 1/2 dl Hermesetas Lättströ
4 Ägg
80 g Hasselnötter
2 1/2 dl Vetemjöl
2 1/2 tsk Bakpulver
2 tsk Kanel
1/2 tsk Malda kryddnejlikor
1 krm Salt
Rivet skal och saft av 1 citron
500 g Morötter 2 1/2 dl Hermesetas Lättströ 4 Ägg 80 g Hasselnötter 2 1/2 dl Vetemjöl 2 1/2 tsk Bakpulver 2 tsk Kanel 1/2 tsk Malda kryddnejlikor 1 krm Salt Rivet skal och saft av 1 citron

Produkter som används

← tillbaka till översikten