
Morotssallad med russin och curry
Denna veganska morotssallad med russin sätter färg på din dag och gör den kryddigare tack vare curryn. Och: Den är färdig på bara 10 minuter - smaklig måltid!
Förberedelser
- Skala morötterna och skär dem på längden i breda strimlor med en potatisskalare.
- Rör ihop äppelcidervinäger, solrosolja, curry och Hermesetas Flytande till en dressing och häll den över morötterna. Tillsätt russinen och den färska hackade persiljan och smaka av med salt. Låt salladen stå och dra en stund innan den serveras.
Näringsvärden per portion
619
kj
147
energi (kcal)
1
protein g
12
kolhydrater g
10.5
fett g
Ingredienser till 2 portioner
Till salladen:
200 g | Morötter |
1 msk | Russin |
1 msk | Persilja, hackad |
Till dressingen:
2 msk | Solrosolja |
2 msk | Äppelcidervinäger |
5 droppar | Hermesetas Flytande |
1/2 tsk | Curry |
1 nypa | Salt |