Müsli-cookies
Müsli, en läcker schweizisk uppfinning, här som runda kakor. Testa våra cookies med dinkelmjöl, finrivet äpple och havregryn.
Förberedelser
- Knåda alla ingredienserna till degen till en fast deg och låt den vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Värm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Forma 30 små kulor av degen. Lägg dem på en plåt och platta till dem lite grann. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt dem kallna helt på ett galler.
Näringsvärden per portion
272
kj
65
energi (kcal)
1
protein g
6.5
kolhydrater g
4
fett g
Ingredienser till 30 portioner
120 g | Smör, kallt |
150 g | Havregryn, små |
50 g | Dinkelmjöl |
10 g | Hermesetas Lättströ |
1 tsk | Bakpulver |
1/2 tsk | Kanel |
1 nypa | Salt |
1 st. | Ägg (storlek M) |
1 st (ca 80 g) | Äpple, finrivet |
80 g | Russin |