Search

Nyårsaperitif: Sockerfri glöggsirap som tillsats till mousserande vin

25 min
Drycker

Alla känner till mousserande vin. Varför inte bjuda på en annorlunda aperitif på nyårsafton – en sockerfri glöggsirap gjord på rött vin, apelsin, kanel, kryddnejlika och anis.

Förberedelser

  1. Skala av 2 remsor apelsinskal med en potatisskalare. Pressa ur apelsinen. Häll den färskpressade apelsinjuicen tillsammans med de återstående ingredienserna i en liten kastrull och koka upp.
  2. Låt vätskan sjuda tills den har reducerats markant (mer än hälften). Låt den sedan svalna lite, ta ur kryddorna och använd en tratt för att fylla den i en ren, förslutningsbar flaska. Låt svalna helt och förvara den i kylen.

    Tips: Blandad med mousserande vin är saften en fantastisk vinteraperitif! Glöggsirapen är mycket dryg – en tesked sirap räcker per portion.

Näringsvärden per portion

69
kj
16.5
energi (kcal)
0.5
kolhydrater g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 20 portioner

500 ml Rödvin, torrt
1 st. Apelsin
8 g Hermesetas Lättströ
1 st. Kanelstång
2 st. Nejlikor
1 st. Anisstjärna
500 ml Rödvin, torrt 1 st. Apelsin 8 g Hermesetas Lättströ 1 st. Kanelstång 2 st. Nejlikor 1 st. Anisstjärna

Produkter som används

← tillbaka till översikten