Search

Päronchutney för ostbrickan

40 min
Salthaltiga livsmedel

Det perfekta komplementet till en läcker ostbricka: Prova denna oemotståndliga päronchutney med ingefära, vitlök och korinter!

Förberedelser

  1. Skala frukten och skär i småbitar. Hacka lök, chili, ingefära och vitlök mycket fint. Ställ allt åt sidan.
  2. Sjud löken tills den är glasaktig. Tillsätt vitlök, chili och ingefära och fortsätt att sjuda. Tillsätt skuren frukt, Hermesetas Lättströ, kryddor, vatten och äppelvinäger och låt småkoka i cirka 30 minuter. Ta bort kryddnejlikan från chutneyn, annars blir aromen för intensiv. Krydda med salt och häll upp på glasburkar medan det fortfarande är hett.

Näringsvärden per portion

164
kj
39
energi (kcal)
0.5
protein g
8.5
kolhydrater g
0.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 6 portioner

200 g Päron
100 g Äpplen
1/2 st. Rödlök
1 st. Vitlöksklyfta
1 tsk Ingefära, färsk
1 st. Thai-chili (valfritt)
100 ml Vatten
50 ml Äppelvinäger
1 msk Hermesetas Lättströ
1 msk Korinter
1 tsk Senapsfrön
2 st. Nejlikor
1 knivsudd Kanel
Salt
200 g Päron 100 g Äpplen 1/2 st. Rödlök 1 st. Vitlöksklyfta 1 tsk Ingefära, färsk 1 st. Thai-chili (valfritt) 100 ml Vatten 50 ml Äppelvinäger 1 msk Hermesetas Lättströ 1 msk Korinter 1 tsk Senapsfrön 2 st. Nejlikor 1 knivsudd Kanel Salt

Produkter som används

← tillbaka till översikten