Päronchutney för ostbrickan
Det perfekta komplementet till en läcker ostbricka: Prova denna oemotståndliga päronchutney med ingefära, vitlök och korinter!
Förberedelser
- Skala frukten och skär i småbitar. Hacka lök, chili, ingefära och vitlök mycket fint. Ställ allt åt sidan.
- Sjud löken tills den är glasaktig. Tillsätt vitlök, chili och ingefära och fortsätt att sjuda. Tillsätt skuren frukt, Hermesetas Lättströ, kryddor, vatten och äppelvinäger och låt småkoka i cirka 30 minuter. Ta bort kryddnejlikan från chutneyn, annars blir aromen för intensiv. Krydda med salt och häll upp på glasburkar medan det fortfarande är hett.
Näringsvärden per portion
164
kj
39
energi (kcal)
0.5
protein g
8.5
kolhydrater g
0.5
fett g
Ingredienser till 6 portioner
200 g | Päron |
100 g | Äpplen |
1/2 st. | Rödlök |
1 st. | Vitlöksklyfta |
1 tsk | Ingefära, färsk |
1 st. | Thai-chili (valfritt) |
100 ml | Vatten |
50 ml | Äppelvinäger |
1 msk | Hermesetas Lättströ |
1 msk | Korinter |
1 tsk | Senapsfrön |
2 st. | Nejlikor |
1 knivsudd | Kanel |
Salt |