Pannacotta med vit choklad och jordgubbar
Återupptäck en av de mest omtyckta desserterna: Prova pannacotta med vit choklad, jordgubbar och Hermesetas lätta sötma.
Förberedelser
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Bryt chokladen i stycken, blanda den med Hermesetas, den uppskurna vaniljstången och grädden i en kastrull, låt smälta på låg värme.
- Ta ur vaniljstången ur gräddblandningen och lös upp den uttrycka gelatinen i den ännu varma gräddblandningen. Fördela den varma massan på 4 glas och låt stå kallt i minst 4 timmar.
- Förbered jordgubbssåsen först strax innan servering.
Skär hälften av jordgubbarna i små tärningar. Mosa den andra hälften med 1 tsk Hermesetas Lättströ och tillsätt de tärnade jordgubbarna. Häll jordgubbssåsen över pannacottan och strö över riven vit choklad.
Näringsvärden per portion
2146
kj
511
energi (kcal)
7.5
protein g
22
kolhydrater g
44
fett g
Ingredienser till 4 portioner
Pannacotta:
400 ml | Grädde |
100 g | Vit choklad |
10 g | Hermesetas Lättströ |
1 | Vaniljstång |
4 blad | Gelatin |
Jordgubbssås:
300 g | Jordgubbar (färska eller djupfrysta) |
2 tsk | Hermesetas Lättströ |