Search

Pannacotta med vit choklad och jordgubbar

20 min
Desserter

Återupptäck en av de mest omtyckta desserterna: Prova pannacotta med vit choklad, jordgubbar och Hermesetas lätta sötma.

Förberedelser

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Bryt chokladen i stycken, blanda den med Hermesetas, den uppskurna vaniljstången och grädden i en kastrull, låt smälta på låg värme.
  2. Ta ur vaniljstången ur gräddblandningen och lös upp den uttrycka gelatinen i den ännu varma gräddblandningen. Fördela den varma massan på 4 glas och låt stå kallt i minst 4 timmar.
  3. Förbered jordgubbssåsen först strax innan servering.
    Skär hälften av jordgubbarna i små tärningar. Mosa den andra hälften med 1 tsk Hermesetas Lättströ och tillsätt de tärnade jordgubbarna. Häll jordgubbssåsen över pannacottan och strö över riven vit choklad.

Näringsvärden per portion

2146
kj
511
energi (kcal)
7.5
protein g
22
kolhydrater g
44
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 4 portioner

Pannacotta:

400 ml Grädde
100 g Vit choklad
10 g Hermesetas Lättströ
1 Vaniljstång
4 blad Gelatin
400 ml Grädde 100 g Vit choklad 10 g Hermesetas Lättströ 1 Vaniljstång 4 blad Gelatin

Jordgubbssås:

300 g Jordgubbar (färska eller djupfrysta)
2 tsk Hermesetas Lättströ
300 g Jordgubbar (färska eller djupfrysta) 2 tsk Hermesetas Lättströ