Rå hallonkaka med kakao och cashew
Ovanlig, ogräddad, otroligt läcker: Denna hallon-ostkaka har en botten av dadlar, cashewnötter och kakao. Du måste bara prova!
Förberedelser
- Botten: Halvera dadlarna och ta bort kärnorna. Häll de urkärnade dadlarna och resten av ingredienserna i en matberedare och blanda ordentligt. Klä bottnen av en fyrkantig form (cirka 18x18 cm) med bakplåtspapper och häll i dadelmassan. Fördela massan jämnt i hela formen och pressa samman ordentligt. Ställ formen i kylskåpet.
- Hallontopping: Häll alla ingredienser i en matberedare och blanda ordentligt ett par minuter tills hallonmassan är lätt och luftig. Smaka av med Hermesetas och tillsätt efter behov. Häll hallonmassan på dadelbottnen och jämna ut ytan med en spatel. Ställ tillbaka formen i kylskåpet i minst 4 timmar.
- Uppläggning: Lyft ut din cheesecake ur formen och snygga till kanterna. Smält den mörka chokladen och dekorera med ett snyggt mönster.
Näringsvärden per portion
1732
kj
413
energi (kcal)
20
protein g
24
kolhydrater g
32
fett g
Ingredienser till 10 portioner
Botten:
6 | Stora dadlar |
50 g | Mandelmjöl |
150 g | Cashewnötter |
30 g | Kokosolja |
1.5 tsk | Vaniljpulver |
0.5 tsk | Fint salt |
25 g | Kakaopulver |
15 g | Kakaonibs |
Hallontopping:
260 g | Färska hallon |
10 g | Frystorkade hallon |
300 g | Råa cashewnötter (uppblötta i en skål vatten över natten) |
60 g | Kokosolja |
0.5 | Banan |
150 g | Coconut cream |
1 tsk | VaniljepulverVaniljpulver |
1 | Saft från 1 citron |
1-2 tsk | Hermesetas Lättströ |
Uppläggning:
20 g | Mörk choklad, 70% |