Search

Rå hallonkaka med kakao och cashew

45 min
Desserter

Ovanlig, ogräddad, otroligt läcker: Denna hallon-ostkaka har en botten av dadlar, cashewnötter och kakao. Du måste bara prova!

Förberedelser

  1. Botten: Halvera dadlarna och ta bort kärnorna. Häll de urkärnade dadlarna och resten av ingredienserna i en matberedare och blanda ordentligt. Klä bottnen av en fyrkantig form (cirka 18x18 cm) med bakplåtspapper och häll i dadelmassan. Fördela massan jämnt i hela formen och pressa samman ordentligt. Ställ formen i kylskåpet.
  2. Hallontopping: Häll alla ingredienser i en matberedare och blanda ordentligt ett par minuter tills hallonmassan är lätt och luftig. Smaka av med Hermesetas och tillsätt efter behov. Häll hallonmassan på dadelbottnen och jämna ut ytan med en spatel. Ställ tillbaka formen i kylskåpet i minst 4 timmar.
  3. Uppläggning: Lyft ut din cheesecake ur formen och snygga till kanterna. Smält den mörka chokladen och dekorera med ett snyggt mönster.

Näringsvärden per portion

1732
kj
413
energi (kcal)
20
protein g
24
kolhydrater g
32
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 10 portioner

Botten:

6 Stora dadlar
50 g Mandelmjöl
150 g Cashewnötter
30 g Kokosolja
1.5 tsk Vaniljpulver
0.5 tsk Fint salt
25 g Kakaopulver
15 g Kakaonibs
6 Stora dadlar 50 g Mandelmjöl 150 g Cashewnötter 30 g Kokosolja 1.5 tsk Vaniljpulver 0.5 tsk Fint salt 25 g Kakaopulver 15 g Kakaonibs

Hallontopping:

260 g Färska hallon
10 g Frystorkade hallon
300 g Råa cashewnötter (uppblötta i en skål vatten över natten)
60 g Kokosolja
0.5 Banan
150 g Coconut cream
1 tsk VaniljepulverVaniljpulver
1 Saft från 1 citron
1-2 tsk Hermesetas Lättströ
260 g Färska hallon 10 g Frystorkade hallon 300 g Råa cashewnötter (uppblötta i en skål vatten över natten) 60 g Kokosolja 0.5 Banan 150 g Coconut cream 1 tsk VaniljepulverVaniljpulver 1 Saft från 1 citron 1-2 tsk Hermesetas Lättströ

Uppläggning:

20 g Mörk choklad, 70%
20 g Mörk choklad, 70%

Produkter som används

← tillbaka till översikten