Search

Rabarberkaka med maräng

60 min
Bakning
Desserter

Motsatser dras till varandra även i ugnen: Sura rabarber förenas med söt maräng och ger dig en oemotståndlig njutning.

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.
  2. Skär de skalade rabarberna i ca 2 - 3 cm stora bitar och lägg dem åt sidan.
  3. Blanda ingredienserna till kaksmeten till en slät smet. Rör först smöret pösigt med äggulan och vaniljsockret och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
    Fördela den färdiga smeten jämnt i en smord springform (med 26 cm i diameter). Fördela rabarberbitarna över degen och grädda ca 30 minuter i ugnen.
  4. Vispa äggvitan styv med en nypa salt till marängen. Strö över Hermesetas Lättströ allt eftersom och vispa tills det har löst upp sig. Fördela massan på kakan och grädda ytterligare 15 - 30 minuter i ugnen, tills marängen har fått färg.

Näringsvärden per portion

695
kj
165
energi (kcal)
3
protein g
13
kolhydrater g
10.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 12 portioner

Till degen:

200 g Mjöl
12 g Hermesetas Lättströ
2 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
120 g Smör
4 Äggula
500 g Rabarber, skalade
200 g Mjöl 12 g Hermesetas Lättströ 2 tsk Bakpulver 1 tsk Vaniljsocker 120 g Smör 4 Äggula 500 g Rabarber, skalade

Till marängen:

4 Äggvita
10 g Hermesetas Lättströ
1 nypa Salt
4 Äggvita 10 g Hermesetas Lättströ 1 nypa Salt