Rabarberkaka med maräng
Motsatser dras till varandra även i ugnen: Sura rabarber förenas med söt maräng och ger dig en oemotståndlig njutning.
Förberedelser
- Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.
- Skär de skalade rabarberna i ca 2 - 3 cm stora bitar och lägg dem åt sidan.
- Blanda ingredienserna till kaksmeten till en slät smet. Rör först smöret pösigt med äggulan och vaniljsockret och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Fördela den färdiga smeten jämnt i en smord springform (med 26 cm i diameter). Fördela rabarberbitarna över degen och grädda ca 30 minuter i ugnen. - Vispa äggvitan styv med en nypa salt till marängen. Strö över Hermesetas Lättströ allt eftersom och vispa tills det har löst upp sig. Fördela massan på kakan och grädda ytterligare 15 - 30 minuter i ugnen, tills marängen har fått färg.
Näringsvärden per portion
695
kj
165
energi (kcal)
3
protein g
13
kolhydrater g
10.5
fett g
Ingredienser till 12 portioner
Till degen:
200 g | Mjöl |
12 g | Hermesetas Lättströ |
2 tsk | Bakpulver |
1 tsk | Vaniljsocker |
120 g | Smör |
4 | Äggula |
500 g | Rabarber, skalade |
Till marängen:
4 | Äggvita |
10 g | Hermesetas Lättströ |
1 nypa | Salt |