Ris à la Malta
Belöning för hela familjen: koka vår goda, krämiga rispudding med mandel och en varm körsbärssås, sockerfri och lämplig för diabetiker.
Förberedelser
- Koka en portion risgrynsgröt av 1 liter mjölk och ca 2 dl ris – och kom ihåg att inte tillsätta salt. (se eventuellt på grötrisförpackningen)
- När risgrynsgröten är kall, blandas den med vaniljfrön, hackade mandlar, rivet citronskal och Hermesetas Lattströ.
- Vispgrädden vispas och blandas i gröten. Serveras med ljummen körsbärssås.
Näringsvärden per portion
2065
kj
491
energi (kcal)
11
protein g
36
kolhydrater g
34
fett g
Ingredienser till 6 portioner
1 | Portion risgrynsgröt |
2 msk | Hermesetas Lattströ |
Frön från 1 vaniljstång | |
50 g | Skållade och finhackade mandlar |
3 - 4 dl | Vispgrädde |
Lite rivet citronskal |