Search

Ris à la Malta

20 min
Desserter

Belöning för hela familjen: koka vår goda, krämiga rispudding med mandel och en varm körsbärssås, sockerfri och lämplig för diabetiker.

Förberedelser

  1. Koka en portion risgrynsgröt av 1 liter mjölk och ca 2 dl ris – och kom ihåg att inte tillsätta salt. (se eventuellt på grötrisförpackningen)
  2. När risgrynsgröten är kall, blandas den med vaniljfrön, hackade mandlar, rivet citronskal och Hermesetas Lattströ.
  3. Vispgrädden vispas och blandas i gröten. Serveras med ljummen körsbärssås.

Näringsvärden per portion

2065
kj
491
energi (kcal)
11
protein g
36
kolhydrater g
34
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 6 portioner

1 Portion risgrynsgröt
2 msk Hermesetas Lattströ
Frön från 1 vaniljstång
50 g Skållade och finhackade mandlar
3 - 4 dl Vispgrädde
Lite rivet citronskal
1 Portion risgrynsgröt 2 msk Hermesetas Lattströ Frön från 1 vaniljstång 50 g Skållade och finhackade mandlar 3 - 4 dl Vispgrädde Lite rivet citronskal

Produkter som används

← tillbaka till översikten