Search

Sallad i glasbehållare med kyckling och currydressing

10 min
Sallader
Salthaltiga livsmedel

Gör en färgglad sallad i skikt med kyckling och currydressing i glasbehållare. Resultatet ser inte bara fint ut, det är också utmärkt att ta med sig.

Förberedelser

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen väl, krydda med salt och späd med lite vatten och ställ åt sidan.
  2. Förbered de olika salladsingredienserna: skölj grönsaker och sallad. Finfördela salladen, skär minipaprikan i strimlor, dela körsbärstomaterna och skär vårlökarna i ringar. Skär det kokta kycklingbröstet i strimlor.
  3. När de färska ingredienserna är förberedda, fortsätter du med tillagningen. Här är det mycket viktigt att följden av de enskilda komponenterna blir rätt, annars kan salladen bli mosig.
    Lägg först currydressingen i en väl förslutningsbar glasbehållare. Lägg sedan ner ingredienserna i följande ordning - Vårlök, kikärter, minipaprika, kyckling, körsbärstomater, romansallad och slutligen rostade kärnor.

    Allmän regel för skiktning av ingredienser:
    Fyll alltid först dressingen i glasbehållaren. Därefter hårdare, mindre känsliga grönsaker. Nästa skikt är proteinet (beroende på smak, kyckling, tonfisk, tofu, o.s.v.) och slutligen de känsliga grönsakerna, salladen och de rostade kärnorna.

Näringsvärden per portion

2201
kj
524
energi (kcal)
33
protein g
28.5
kolhydrater g
29
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 1 portion

Till salladen

1 Romansallad (liten)
2 Minipaprika, bunt
5 Körsbärstomater
1 Vårlök
65 g Konserverade kikärter, avrunna
75 g Kycklingbröst, kokt
1 msk Kärnor till sallad, t.ex. solros- eller pumpakärnor, rostade
1 Romansallad (liten) 2 Minipaprika, bunt 5 Körsbärstomater 1 Vårlök 65 g Konserverade kikärter, avrunna 75 g Kycklingbröst, kokt 1 msk Kärnor till sallad, t.ex. solros- eller pumpakärnor, rostade

Till currydressing

40 g Yoghurt
20 ml Äppelcidervinäger
20 ml Olivolja
15 droppar Hermesetas Flytande
1 tsk Senap
1 tsk Curry
0,5 tsk Salt
40 g Yoghurt 20 ml Äppelcidervinäger 20 ml Olivolja 15 droppar Hermesetas Flytande 1 tsk Senap 1 tsk Curry 0,5 tsk Salt

Produkter som används

← tillbaka till översikten