Sallad i glasbehållare med kyckling och currydressing
Gör en färgglad sallad i skikt med kyckling och currydressing i glasbehållare. Resultatet ser inte bara fint ut, det är också utmärkt att ta med sig.
Förberedelser
- Blanda alla ingredienser till dressingen väl, krydda med salt och späd med lite vatten och ställ åt sidan.
- Förbered de olika salladsingredienserna: skölj grönsaker och sallad. Finfördela salladen, skär minipaprikan i strimlor, dela körsbärstomaterna och skär vårlökarna i ringar. Skär det kokta kycklingbröstet i strimlor.
- När de färska ingredienserna är förberedda, fortsätter du med tillagningen. Här är det mycket viktigt att följden av de enskilda komponenterna blir rätt, annars kan salladen bli mosig.
Lägg först currydressingen i en väl förslutningsbar glasbehållare. Lägg sedan ner ingredienserna i följande ordning - Vårlök, kikärter, minipaprika, kyckling, körsbärstomater, romansallad och slutligen rostade kärnor.
Allmän regel för skiktning av ingredienser:
Fyll alltid först dressingen i glasbehållaren. Därefter hårdare, mindre känsliga grönsaker. Nästa skikt är proteinet (beroende på smak, kyckling, tonfisk, tofu, o.s.v.) och slutligen de känsliga grönsakerna, salladen och de rostade kärnorna.
Näringsvärden per portion
2201
kj
524
energi (kcal)
33
protein g
28.5
kolhydrater g
29
fett g
Ingredienser till 1 portion
Till salladen
1 | Romansallad (liten) |
2 | Minipaprika, bunt |
5 | Körsbärstomater |
1 | Vårlök |
65 g | Konserverade kikärter, avrunna |
75 g | Kycklingbröst, kokt |
1 msk | Kärnor till sallad, t.ex. solros- eller pumpakärnor, rostade |
Till currydressing
40 g | Yoghurt |
20 ml | Äppelcidervinäger |
20 ml | Olivolja |
15 droppar | Hermesetas Flytande |
1 tsk | Senap |
1 tsk | Curry |
0,5 tsk | Salt |