Search

Sallad med fikon och parmaskinka

10 min
Sallader
Salthaltiga livsmedel

In 10 Minuten fertig: Unser Salat mit frischen Feigen und würzigem Parmaschinken macht es leicht, gesund zu essen. Auch zum Mitnehmen bestens geeignet.

Förberedelser

  1. Skölj, rensa, slunga salladen torr och plocka den i bitar. Rensa fikonen och skär i klyftor. Rensa vårlökarna och skär i tunna skivor.
  2. Fördela salladen på två tallrikar. Drapera fikonklyftorna och parmaskinkan på salladen och strö över vårlökarna.
  3. Blanda olivolja med balsamvinäger för vinägretten och smaka av med salt. Häll över salladen och servera direkt.

Näringsvärden per portion

1052
kj
250
energi (kcal)
18.5
protein g
18.5
kolhydrater g
11.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 2 portioner

Till salladen

200 g Blandsallad
4 st. Fikon
1 st. Salladslök
100 g Parmaskinka
200 g Blandsallad 4 st. Fikon 1 st. Salladslök 100 g Parmaskinka

Till dressingen

1 msk Olivolja
1 msk Balsamvinäger
10 droppar Hermesetas Flytande
1 nypa Salt
1 msk Olivolja 1 msk Balsamvinäger 10 droppar Hermesetas Flytande 1 nypa Salt

Produkter som används

← tillbaka till översikten