Sallad med fikon och parmaskinka
In 10 Minuten fertig: Unser Salat mit frischen Feigen und würzigem Parmaschinken macht es leicht, gesund zu essen. Auch zum Mitnehmen bestens geeignet.
Förberedelser
- Skölj, rensa, slunga salladen torr och plocka den i bitar. Rensa fikonen och skär i klyftor. Rensa vårlökarna och skär i tunna skivor.
- Fördela salladen på två tallrikar. Drapera fikonklyftorna och parmaskinkan på salladen och strö över vårlökarna.
- Blanda olivolja med balsamvinäger för vinägretten och smaka av med salt. Häll över salladen och servera direkt.
Näringsvärden per portion
1052
kj
250
energi (kcal)
18.5
protein g
18.5
kolhydrater g
11.5
fett g
Ingredienser till 2 portioner
Till salladen
200 g | Blandsallad |
4 st. | Fikon |
1 st. | Salladslök |
100 g | Parmaskinka |
Till dressingen
1 msk | Olivolja |
1 msk | Balsamvinäger |
10 droppar | Hermesetas Flytande |
1 nypa | Salt |