Sallad på färsk fänkål och apelsin
Den här veganska salladen på fänkål och apelsiner är ett perfekt recept mot vinterblues. De soliga smakerna lyser upp den gråaste vardagen.
Förberedelser
- Strimla fänkålen fint (eller skär den i tunna skivor med en vass kniv). Ta bort hinnan på apelsinklyftorna och lägg dem i en skål tillsammans med fänkålen. Pressa saften ur resterna från apelsinen och ställ den åt sidan.
- Blanda den pressade saften med vitvinsvinäger, olivolja, Hermesetas Flytande och 1/2 tsk salt. Häll dressingen över fänkålen och apelsinklyftorna och rör om. Fördela salladen på tallrikar och garnera med lite fänkålsblad innan den serveras. Bör ätas nylagad.
Tipp: Fänkålssalladen får en extra raffinerad smak om du tillsätter 1 tsk rosépeppar.
Näringsvärden per portion
838
kj
200
energi (kcal)
3
protein g
11
kolhydrater g
16
fett g
Ingredienser till 2 portioner
1 st (ca 400 g) | Färsk fänkål |
1 st. | Apelsin |
3 msk | Olivolja |
2 msk | Vinvinsvinäger |
5 droppar | Hermesetas Flytande |
1/2 tsk | Salt |