Search

Sallad på färsk fänkål och apelsin

10 min
Sallader

Den här veganska salladen på fänkål och apelsiner är ett perfekt recept mot vinterblues. De soliga smakerna lyser upp den gråaste vardagen.

Förberedelser

  1. Strimla fänkålen fint (eller skär den i tunna skivor med en vass kniv). Ta bort hinnan på apelsinklyftorna och lägg dem i en skål tillsammans med fänkålen. Pressa saften ur resterna från apelsinen och ställ den åt sidan.
  2. Blanda den pressade saften med vitvinsvinäger, olivolja, Hermesetas Flytande och 1/2 tsk salt. Häll dressingen över fänkålen och apelsinklyftorna och rör om. Fördela salladen på tallrikar och garnera med lite fänkålsblad innan den serveras. Bör ätas nylagad.

    Tipp: Fänkålssalladen får en extra raffinerad smak om du tillsätter 1 tsk rosépeppar.

Näringsvärden per portion

838
kj
200
energi (kcal)
3
protein g
11
kolhydrater g
16
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 2 portioner

1 st (ca 400 g) Färsk fänkål
1 st. Apelsin
3 msk Olivolja
2 msk Vinvinsvinäger
5 droppar Hermesetas Flytande
1/2 tsk Salt
1 st (ca 400 g) Färsk fänkål 1 st. Apelsin 3 msk Olivolja 2 msk Vinvinsvinäger 5 droppar Hermesetas Flytande 1/2 tsk Salt

Produkter som används

← tillbaka till översikten