Sellerisallad med rostade valnötter och Roquefortost
Erfrischender Salat mit Staudensellerie, gerösteten Walnusskernen und cremigem Roquefort: In nur 10 Minuten fertig. ➤ Garantiert eine gesunde Mittagspause.
Förberedelser
- Rosta valnötskärnorna (hoppa över det här steget om du använder färdigrostade valnötter): Värm ugnen till 180°C över-/undervärme. Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem i ugnen i fem minuter. Rör om några gånger. Ta ut nötterna ur ugnen och låt dem svalna.
- Skär bleksellerin i tunna strimlor och blanda den med vitvinsvinäger, Hermesetas Flytande och rapsolja. Hacka valnötterna och skär osten i tärningar. Häll dem i sellerisalladen och rör om. Smaka av med salt och servera.
Näringsvärden per portion
821
kj
192
energi (kcal)
6
protein g
1.5
kolhydrater g
18.5
fett g
Ingredienser till 2 portioner
3 stjälkar | Blekselleri |
40 g | Roquefortost |
20 g | Valnötskärnor, rostade |
1 msk | Rapsolja |
1 msk | Vitvinsvinäger |
5 droppar | Hermesetas Flytande |
Salt |