Search

Sellerisallad med rostade valnötter och Roquefortost

10 min
Sallader

Erfrischender Salat mit Staudensellerie, gerösteten Walnusskernen und cremigem Roquefort: In nur 10 Minuten fertig. ➤ Garantiert eine gesunde Mittagspause.

Förberedelser

  1. Rosta valnötskärnorna (hoppa över det här steget om du använder färdigrostade valnötter): Värm ugnen till 180°C över-/undervärme. Lägg valnötterna på en plåt och rosta dem i ugnen i fem minuter. Rör om några gånger. Ta ut nötterna ur ugnen och låt dem svalna.
  2. Skär bleksellerin i tunna strimlor och blanda den med vitvinsvinäger, Hermesetas Flytande och rapsolja. Hacka valnötterna och skär osten i tärningar. Häll dem i sellerisalladen och rör om. Smaka av med salt och servera.

Näringsvärden per portion

821
kj
192
energi (kcal)
6
protein g
1.5
kolhydrater g
18.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 2 portioner

3 stjälkar Blekselleri
40 g Roquefortost
20 g Valnötskärnor, rostade
1 msk Rapsolja
1 msk Vitvinsvinäger
5 droppar Hermesetas Flytande
Salt
3 stjälkar Blekselleri 40 g Roquefortost 20 g Valnötskärnor, rostade 1 msk Rapsolja 1 msk Vitvinsvinäger 5 droppar Hermesetas Flytande Salt

Produkter som används

← tillbaka till översikten