Search

Skrynkliga chokladkakor med guldpuder

40 min
Bakning

Eleganta godsaker till advent: Skrynkliga chokladkakor med guldpuder! Av våra kakor med Hermesetas Lättströ tar även personer med diabetes gärna för sig.

Förberedelser

  1. Värm ugnen till 175° C. Vispa ihop smör och Hermesetas Lättströ tills det blir ljust och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt och rör om tills allt är sammanblandat och har en jämn konsistens.
  2. Rulla små runda kulor av degen och fördela dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Strö ätbart guldpulver över degkulorna och ställ bakplåten i ugnen. Grädda dina kakor i 12-13 minuter och låt dem därefter svalna på ett ugnsgaller.

Näringsvärden per portion

343
kj
82
energi (kcal)
2
protein g
5.5
kolhydrater g
5.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 22 portioner

110 g Smör, rumstempererat
15 g Hermesetas Lättströ
2 Ägg, rumstempererade
160 g Vetemjöl
80 g Sötat kakaopulver
1.5 tsk Bakpulver
0.25 tsk Salt
Guldpulver
110 g Smör, rumstempererat 15 g Hermesetas Lättströ 2 Ägg, rumstempererade 160 g Vetemjöl 80 g Sötat kakaopulver 1.5 tsk Bakpulver 0.25 tsk Salt Guldpulver

Produkter som används

← tillbaka till översikten