Skrynkliga chokladkakor med guldpuder
Eleganta godsaker till advent: Skrynkliga chokladkakor med guldpuder! Av våra kakor med Hermesetas Lättströ tar även personer med diabetes gärna för sig.
Förberedelser
- Värm ugnen till 175° C. Vispa ihop smör och Hermesetas Lättströ tills det blir ljust och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt och rör om tills allt är sammanblandat och har en jämn konsistens.
- Rulla små runda kulor av degen och fördela dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Strö ätbart guldpulver över degkulorna och ställ bakplåten i ugnen. Grädda dina kakor i 12-13 minuter och låt dem därefter svalna på ett ugnsgaller.
Näringsvärden per portion
343
kj
82
energi (kcal)
2
protein g
5.5
kolhydrater g
5.5
fett g
Ingredienser till 22 portioner
110 g | Smör, rumstempererat |
15 g | Hermesetas Lättströ |
2 | Ägg, rumstempererade |
160 g | Vetemjöl |
80 g | Sötat kakaopulver |
1.5 tsk | Bakpulver |
0.25 tsk | Salt |
Guldpulver |