Snabb körsbärsglass
Jogurt, Rahm, Kirschen und 2 Esslöffel Assugrin: 4 Zutaten für ein schnelles Kirsch Glacé, das noch lange in Erinnerung bleibt.
Förberedelser
- Pulvrisera de frysta körsbären och Hermesetas Lättströ så mycket som möjligt i en matberedare. Blanda yoghurt och grädde och tillsätt långsamt. Servera direkt och njut.
Tips: Även utan en kraftfull matberedare kan receptet enkelt realiseras. Låt körsbären tina i 10 minuter och mixa dem tillsammans med Hermesetas Lättströ, yoghurt och grädde. Häll sedan den färdiga körsbärsblandningen i en skål med låga kanter i frysen. Rör om en gång i halvtimmen och vänta tills glassen kristalliseras. Du kan också bättra på om glassen har blivit för rinnande.
Näringsvärden per portion
941
kj
224
energi (kcal)
4.5
protein g
26.5
kolhydrater g
11.5
fett g
Ingredienser till 2 portioner
300 g | körsbär, frusna |
2 msk | Hermesetas Lättströ |
100 g | yoghurt |
50 g | grädde |