Search

Snabblagad rabarberkompott i ugnen

30 min
Desserter

Ett snabblagat och gott recept på rabarberkompott i ugnen ➤ som alla recept med Hermesetas Lättströ innehåller även detta recept särskild information för diabetiker.

Förberedelser

  1. Värm ugnen till 200 °C över-/undervärme. Skölj och rensa rabarbern och skär den i 5 cm långa bitar – till det här receptet måste rabarbern inte skalas. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Blanda de förberedda ingredienserna med Hermesetas Lättströ och bikarbonat och fördela blandningen i en stor ugnsform. Bikarbonatet gör rabarbern mindre sur. Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 20 minuter (rabarbern ska vara mjuk, men fortfarande hålla formen).

    Tips: Kompotten smakar särskilt gott som dessert tillsammans med lätt uppvispad grädde och rostade nötter.

Näringsvärden per portion

45
kj
11
energi (kcal)
1
protein g
1.5
kolhydrater g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 4 portioner

500 g Rabarber
1 st. Vaniljstång
5 g Hermesetas Lättströ
2 msk Citronsaft
1 knivsudd (om så önskas) Bikarbonat
500 g Rabarber 1 st. Vaniljstång 5 g Hermesetas Lättströ 2 msk Citronsaft 1 knivsudd (om så önskas) Bikarbonat