Snabblagad rabarberkompott i ugnen
Ett snabblagat och gott recept på rabarberkompott i ugnen ➤ som alla recept med Hermesetas Lättströ innehåller även detta recept särskild information för diabetiker.
Förberedelser
- Värm ugnen till 200 °C över-/undervärme. Skölj och rensa rabarbern och skär den i 5 cm långa bitar – till det här receptet måste rabarbern inte skalas. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
- Blanda de förberedda ingredienserna med Hermesetas Lättströ och bikarbonat och fördela blandningen i en stor ugnsform. Bikarbonatet gör rabarbern mindre sur. Grädda i den förvärmda ugnen i cirka 20 minuter (rabarbern ska vara mjuk, men fortfarande hålla formen).
Tips: Kompotten smakar särskilt gott som dessert tillsammans med lätt uppvispad grädde och rostade nötter.
Näringsvärden per portion
45
kj
11
energi (kcal)
1
protein g
1.5
kolhydrater g
Ingredienser till 4 portioner
500 g | Rabarber |
1 st. | Vaniljstång |
5 g | Hermesetas Lättströ |
2 msk | Citronsaft |
1 knivsudd (om så önskas) | Bikarbonat |