Search

Sockerfria spekulatiuskakor

30 min
Bakning
Desserter

Oavsett om du bakar med spekulatiusformar eller pepparkaksformar, till jul eller utan speciell anledning: Baka med dinkelmjöl och Hermesetas istället för socker. Låt det väl smaka!

Förberedelser

  1. 1. Blanda Hermesetas Lättströ, spekulatiuskrydda, bakpulver och salt. Knåda blandningen med det kalla smöret, ägget och mjölken i matberedaren, forma sedan till en degkula med händerna, linda in i plastfolie och kyl den i två timmar.
  2. Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme. Forma degen med en spekulatiusform och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna på ett bakgaller efter gräddning.

    Tips: Kavla ut utan spekulatiusform och skär ut de rektangulära kakorna.

Näringsvärden per portion

266
kj
63
energi (kcal)
1.5
protein g
6
kolhydrater g
3.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 30 portioner

250 g Dinkelmjöl
15 g Hermesetas Lättströ
2 tsk Spekulatiuskrydda
1 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
125 g Smör
25 ml Mjölk
1 st. Ägg (storlek M)
250 g Dinkelmjöl 15 g Hermesetas Lättströ 2 tsk Spekulatiuskrydda 1 tsk Bakpulver 1 nypa Salt 125 g Smör 25 ml Mjölk 1 st. Ägg (storlek M)

Produkter som används

← tillbaka till översikten