Söta popcorn (med smaksättningstips)
Süsses Popcorn für einen gemütlichen Kinoabend zu Hause: Selbst gemacht im Topf mit Kokosöl und Haselnussmus, Erdnussbutter oder Schweizer Schoggi.
Förberedelser
- Häll kokosoljan och de tre ”test-majskornen” i en stor kastrull. Sätt på lock, sätt plattan på medelhög värme och vänta tills de tre kornen har poppats – då är temperaturen perfekt.
- Fiska upp de tre poppade majskornen ur kastrullen. Häll resten av popcornmajsen i kastrullen (alla korn ska röra vid kastrullens botten). Sätt på lock och vänta tills det slutar smälla och alla korn har poppats. Häll genast upp de färdiga popcornen i en skål och låt dem svalna. Förbered toppingen under tiden.
- Smält kokosoljan på svag värme. Rör ner hasselnötskräm, Hermesetas Lättströ och kanel. Häll blandningen över popcornen och rör om väl.
Tips: Hemlagade popcorn kan smaksättas på många olika sätt: testa bara med andra sorters topping! Hur skulle det t.ex. vara med sötsalta jordnötssmörpopcorn? Byt helt enkelt ut hasselnötskrämen mot jordnötssmör och kanelen mot en nypa salt - strö eventuellt hackade jordnötter över de färdiga popcornen. En variant med choklad kan lätt göras med lite schweizisk choklad i toppingen. Testa själv!
Näringsvärden per portion
506
kj
120
energi (kcal)
2
protein g
9
kolhydrater g
8.5
fett g
Ingredienser till 4 portioner
Grundrecept för popcorn
50 g (plus 3 "test-majskorn”) | Popcornmajs |
1 msk | Kokosolja, jungfrulig |
Som topping
1 msk | Kokosolja, jungfrulig |
1 tsk (om så önskas) | Hasselnötskräm |
1 msk | Hermesetas Lättströ |
1 tsk | Kanel |