Sparrissallad med gräslök och ägg
Winterkälte ade: Dieser Spargelsalat mit Ei und Schnittlauch weckt Frühlingsgefühle. Auch mit Radieschen & Gurke ein Schmaus.
Förberedelser
- Skala sparrisen och skär i ca 3 cm stora bitar (ta bort de träiga ändarna). Lägg sparrisbitarna i en kastrull med en nypa salt, täck med vatten och sjud med lock på medelhög värme i ca 10 minuter, sparrisen ska fortfarande vara krispiga. Rör om då och då.
- Medan sparrisen kokar förbereder du de andra ingredienserna: Skala, halvera och skiva de kokta äggen. Skär gräslök i fina ringar och dra av krassen.
- Häll av den kokta sparrisen genom en sil. Fånga upp sparrisbuljongen. Låt den kokta sparrisen svalna en stund. Lägg den sedan i en skål ihop med ingredienserna för dressingen och blanda. Rör i de återstående förberedda ingredienser och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar och servera helst ljummen.
Tips: För att ge salladen lite extra friskhet kan man blanda i mycket tunna skivor av rädisa och gurka strax före servering.
Näringsvärden per portion
970
kj
231
energi (kcal)
12.5
protein g
9
kolhydrater g
16.5
fett g
Ingredienser till 2 portioner
Till salladen
500 g | sparris |
1/2 tsk | salt |
2 st. | ägg, hårdkokta |
2 msk | gräslök |
1 msk | krasse (valfritt) |
Till dressingen
50 ml | sparrisbuljong |
2 msk | neutral vegetabilisk olja |
1 msk | äppelvinäger |
5 droppar | Hermesetas Flytande |
1 nypa | salt |
1 nypa | svartpeppar |