Traditionell engelsk glögg med kryddor
Punsch, mulled wine eller hur? Vi avslöjar receptet för en traditionell engelsk glögg med citroner, apelsiner och kryddor. Cheers!
Förberedelser
- Skala av två remsor vardera från apelsin- och citronskalen. Pressa apelsinen.
- Häll den färskpressade apelsinjuicen, 100 ml rödvin, Hermesetas Lättströ och citrusskalen i en liten kastrull och koka upp med kanel, kryddnejlika, kardemumma och muskot.
- Sänk värmen, tillsätt det återstående vinet och stjärnanis och värm försiktigt glöggen i 5 minuter. Ta bort kryddorna och servera glöggen varm.
Näringsvärden per portion
625
kj
149
energi (kcal)
1
protein g
4.5
kolhydrater g
Ingredienser till 4 portioner
| 1 flaska | Rödvin, torrt |
| 1 st. | Apelsin (obehandlad) |
| 1 st. | Citron (obehandlad) |
| 10 g | Hermesetas Lättströ |
| 1 st. | Kanelstång |
| 3 st. | Nejlikor |
| 4 st. | Kardemummakapslar |
| 1 nypa | Muskotnöt |
| 1 st. | Stjärnanis |
