Search

Traditionell engelsk glögg med kryddor

10 min
Drycker

Punsch, mulled wine eller hur? Vi avslöjar receptet för en traditionell engelsk glögg med citroner, apelsiner och kryddor. Cheers!

Förberedelser

  1. Skala av två remsor vardera från apelsin- och citronskalen. Pressa apelsinen.
  2. Häll den färskpressade apelsinjuicen, 100 ml rödvin, Hermesetas Lättströ och citrusskalen i en liten kastrull och koka upp med kanel, kryddnejlika, kardemumma och muskot.
  3. Sänk värmen, tillsätt det återstående vinet och stjärnanis och värm försiktigt glöggen i 5 minuter. Ta bort kryddorna och servera glöggen varm.

Näringsvärden per portion

625
kj
149
energi (kcal)
1
protein g
4.5
kolhydrater g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 4 portioner

1 flaska Rödvin, torrt
1 st. Apelsin (obehandlad)
1 st. Citron (obehandlad)
10 g Hermesetas Lättströ
1 st. Kanelstång
3 st. Nejlikor
4 st. Kardemummakapslar
1 nypa Muskotnöt
1 st. Stjärnanis
1 flaska Rödvin, torrt 1 st. Apelsin (obehandlad) 1 st. Citron (obehandlad) 10 g Hermesetas Lättströ 1 st. Kanelstång 3 st. Nejlikor 4 st. Kardemummakapslar 1 nypa Muskotnöt 1 st. Stjärnanis

Produkter som används

← tillbaka till översikten