Search

Ugnsbakad butternutpumpa med timjan och rostade nötter

70 min
Bakning
Salthaltiga livsmedel

Läckert recept för Low-Carb-Fans. När höstvinden rasar utomhus skänker butternutpumpan med timjan och valnötter både värme och gott humör.

Förberedelser

  1. Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Skala butternutpumpan och dela på hälften. Ta bort kärnorna med en sked. Placera den förberedda pumpan med utsidan upp på en bakplåt, droppa över olivolja och baka i ugnen i 20 minuter.
  2. Förbered under tiden såsen till butternutpumpan: Rosta valnötterna på medelhög värme i en stekpanna. Tillsätt smör, timjan, Hermesetas Flytande och salt och värm under omrörning.
  3. När pumpan bakats i 20 minuter, gör snitt i den med en vass kniv med ett avstånd om 0,5 cm. Sätt tillbaka pumpan på bakplåten och droppa över den färdigblandade såsen till butternutpumpan. Fortsätt att baka i ytterligare 40 minuter i ugnen. Servera på 2 tallrikar och avnjut rätten varm.

Näringsvärden per portion

1858
kj
442
energi (kcal)
5.5
protein g
23.5
kolhydrater g
37
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 2 portioner

1 st. Butternutpumpa
1 msk Olivolja
30 g Valnötter, hackade
50 g Smör
1 msk Timjan, färsk och repad
5 droppar Hermesetas Flytande
1/2 tsk Salt
1 st. Butternutpumpa 1 msk Olivolja 30 g Valnötter, hackade 50 g Smör 1 msk Timjan, färsk och repad 5 droppar Hermesetas Flytande 1/2 tsk Salt

Produkter som används

← tillbaka till översikten