Ugnsbakad butternutpumpa med timjan och rostade nötter
Läckert recept för Low-Carb-Fans. När höstvinden rasar utomhus skänker butternutpumpan med timjan och valnötter både värme och gott humör.
Förberedelser
- Förvärm ugnen till 180 °C över-/undervärme. Skala butternutpumpan och dela på hälften. Ta bort kärnorna med en sked. Placera den förberedda pumpan med utsidan upp på en bakplåt, droppa över olivolja och baka i ugnen i 20 minuter.
- Förbered under tiden såsen till butternutpumpan: Rosta valnötterna på medelhög värme i en stekpanna. Tillsätt smör, timjan, Hermesetas Flytande och salt och värm under omrörning.
- När pumpan bakats i 20 minuter, gör snitt i den med en vass kniv med ett avstånd om 0,5 cm. Sätt tillbaka pumpan på bakplåten och droppa över den färdigblandade såsen till butternutpumpan. Fortsätt att baka i ytterligare 40 minuter i ugnen. Servera på 2 tallrikar och avnjut rätten varm.
Näringsvärden per portion
1858
kj
442
energi (kcal)
5.5
protein g
23.5
kolhydrater g
37
fett g
Ingredienser till 2 portioner
1 st. | Butternutpumpa |
1 msk | Olivolja |
30 g | Valnötter, hackade |
50 g | Smör |
1 msk | Timjan, färsk och repad |
5 droppar | Hermesetas Flytande |
1/2 tsk | Salt |