Vattenmelon-granita
De bästa glass-idéerna kommer från soliga Italien: Vår vattenmelon-granita är härligt uppfriskande - över hela världen.
Förberedelser
- Skär bort melonskalet från fruktköttet och skär i stora bitar, ta bort kärnorna. Lägg melonköttet i en mixer.
Pressa limen och tillsätt saften tillsammans med 2 tsk Hermesetas Lättströ i mixern och mixa ihop allt. - Tryck därefter blandningen genom en sil och ställ i frysfacket i en väl försluten form ca 2 timmar.
Observera: I det här stadiet är din granita mycket flytande. En väl försluten form förhindrar att det läcker ut i frysfacket. - När din granita börjar frysa, rör om i den flera gånger eller luckra upp den delvis frysta massan med en gaffel för att det ska bildas så små iskristaller som möjligt och ställ tillbaka i frysfacket. Upprepa detta så ofta som möjligt tills din granita har uppnått önskad konsistens.
Portionera i dessertskålar eller glas, dekorera med färsk mynta och servera direkt.
Näringsvärden per portion
104
kj
25
energi (kcal)
0.5
protein g
5
kolhydrater g
0.5
fett g
Ingredienser till 8 portioner
600 g | Vattenmelon, kärnfri och skalad |
1 | Lime1 |
2 tsk | Hermesetas Lättströ |
10 g | Mynta till dekoration (valfritt) |