Search

Vegansk varm choklad med havremjölk

10 min
Drycker

Lust auf eine vegane Verlockung? Dann gönnen Sie sich eine heisse Schokolade mit Hafermilch, hochprozentiger Bitterschokolade und einer Prise Zimt.

Förberedelser

  1. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull med en visp och koka upp. Då löser kakaon och chokladen upp sig och stärkelsen binder den varma chokladen.
  2. Fördela den varma chokladen i två koppar och servera. Garnera efter smak med skummad havremjölk (eller vegansk grädde) och strö över en nypa kakao eller kanel. Njut den varm.

Näringsvärden per portion

878
kj
209
energi (kcal)
4.5
protein g
28
kolhydrater g
7.5
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 2 portioner

500 ml Havremjölk
20 g Mörk choklad (minst 70 % kakao)
2 msk Kakaopulver, kraftigt avfettat
2 msk Hermesetas Lättströ
1 msk Stärkelse
1 nypa Kanel
500 ml Havremjölk 20 g Mörk choklad (minst 70 % kakao) 2 msk Kakaopulver, kraftigt avfettat 2 msk Hermesetas Lättströ 1 msk Stärkelse 1 nypa Kanel

Produkter som används

← tillbaka till översikten