Vegansk varm choklad med havremjölk
Lust auf eine vegane Verlockung? Dann gönnen Sie sich eine heisse Schokolade mit Hafermilch, hochprozentiger Bitterschokolade und einer Prise Zimt.
Förberedelser
- Rör ihop alla ingredienser i en kastrull med en visp och koka upp. Då löser kakaon och chokladen upp sig och stärkelsen binder den varma chokladen.
- Fördela den varma chokladen i två koppar och servera. Garnera efter smak med skummad havremjölk (eller vegansk grädde) och strö över en nypa kakao eller kanel. Njut den varm.
Näringsvärden per portion
878
kj
209
energi (kcal)
4.5
protein g
28
kolhydrater g
7.5
fett g
Ingredienser till 2 portioner
500 ml | Havremjölk |
20 g | Mörk choklad (minst 70 % kakao) |
2 msk | Kakaopulver, kraftigt avfettat |
2 msk | Hermesetas Lättströ |
1 msk | Stärkelse |
1 nypa | Kanel |