Vegetarisk kålpudding
Förberedelser
Näringsvärden per portion
467
kj
112
energi (kcal)
5
protein g
13
kolhydrater g
5
fett g
Ingredienser till 10 portioner
Vegetarisk kålpudding:
| 1 1/2 kg | Vitkål |
| 2–3 dl | Vatten |
| 1 liten (200 g) | Squash |
| 3 (450 g) | Paprikor |
| 2 | Lökar |
| 1 | Aubergine |
| 6 | Vitlöksklyftor |
| 2 mak | Olja |
Buljong:
| 8 dl | Vatten |
| 2 | Grönsaksbuljongtärningar |
| 2 msk | Hermesetas Lättströ |
| 2 tsk | Mejram |
| 1 tsk | Grovmalen svartpeppar |
| 1/2 –1 tsk | Salt |
| 50 g | Toppa med riven ost (fetthalt 15–18 %) |
Till servering:
| 200 g | Lingon |
| 1/2 dl | Hermesetas Lättströ |
