Search

Vinterkryddade cupcakes

60 min
Bakning
Desserter

Uanset om du bor i København, Ålborg eller Esbjerg: Denne opskrift på cupcakes er bare lækker! Skyr, et traditionelt islandsk surmælksprodukt, giver den specielle smag.

Förberedelser

  1. Värm ugnen till 170 °C. Häll de torra ingredienserna i en skål och blanda samman. Tillsätt smöret och rör runt i några minuter. Tillsätt creme fraiche, vispa och tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning tills smeten är jämn och slät.
  2. Häll smeten i cupcakeformar, så att formarna är fyllda till 3/4 och ställ dem i ugnen. Baka dina cupcakes i 18 minuter, eller tills de är färdiga. Ta ut dina cupcakes ur ugnen och låt dem svalna helt.
  3. Häll alla ingredienserna till frostingen i en skål och vispa ordentligt tills frostingen är lätt och luftig. Provsmaka och tillsätt eventuellt mer Hermesetas efter behov. Fyll frostingen i en spritspåse med stjärnspets och dekorera dina cupcakes med en snygg swirl.

Näringsvärden per portion

1352
kj
322
energi (kcal)
7
protein g
15
kolhydrater g
26
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 10 portioner

Cupcake:

180 g Vetemjöl
20 g Hermesetas Lättströ
2 tsk Bakpulver
1 1/2 tsk Kanel
1 tsk Stött muskotnöt
1/2 tsk Salt
1 tsk Vaniljpulver
120 g Smör, rumstempererat
1 dl Creme fraiche
1 Ägg, rumstempererat
180 g Vetemjöl 20 g Hermesetas Lättströ 2 tsk Bakpulver 1 1/2 tsk Kanel 1 tsk Stött muskotnöt 1/2 tsk Salt 1 tsk Vaniljpulver 120 g Smör, rumstempererat 1 dl Creme fraiche 1 Ägg, rumstempererat

Frosting:

250 g Mascarpone
4 msk Skyr
1-2 tsk Hermesetas Lättströ
250 g Mascarpone 4 msk Skyr 1-2 tsk Hermesetas Lättströ

Produkter som används

← tillbaka till översikten