Vinterkryddade cupcakes
Uanset om du bor i København, Ålborg eller Esbjerg: Denne opskrift på cupcakes er bare lækker! Skyr, et traditionelt islandsk surmælksprodukt, giver den specielle smag.
Förberedelser
- Värm ugnen till 170 °C. Häll de torra ingredienserna i en skål och blanda samman. Tillsätt smöret och rör runt i några minuter. Tillsätt creme fraiche, vispa och tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning tills smeten är jämn och slät.
- Häll smeten i cupcakeformar, så att formarna är fyllda till 3/4 och ställ dem i ugnen. Baka dina cupcakes i 18 minuter, eller tills de är färdiga. Ta ut dina cupcakes ur ugnen och låt dem svalna helt.
- Häll alla ingredienserna till frostingen i en skål och vispa ordentligt tills frostingen är lätt och luftig. Provsmaka och tillsätt eventuellt mer Hermesetas efter behov. Fyll frostingen i en spritspåse med stjärnspets och dekorera dina cupcakes med en snygg swirl.
Näringsvärden per portion
1352
kj
322
energi (kcal)
7
protein g
15
kolhydrater g
26
fett g
Ingredienser till 10 portioner
Cupcake:
180 g | Vetemjöl |
20 g | Hermesetas Lättströ |
2 tsk | Bakpulver |
1 1/2 tsk | Kanel |
1 tsk | Stött muskotnöt |
1/2 tsk | Salt |
1 tsk | Vaniljpulver |
120 g | Smör, rumstempererat |
1 dl | Creme fraiche |
1 | Ägg, rumstempererat |
Frosting:
250 g | Mascarpone |
4 msk | Skyr |
1-2 tsk | Hermesetas Lättströ |