Zucchinikaka
Har du någon gång provat en kaka med grönsaker? Vårt läckra recept kombinerar zucchini med mandel - muskotnöt och kanel ger kakan sin speciella smak. Våga prova! Du kommer att bli överraskad över hur gott det smakar.
Förberedelser
- Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme. 
Tvätta och riv zucchinin fint. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. - Vispa äggen i köksmaskin eller med elvisp. Tillsätt sedan oljan och mjölblandningen och blanda väl. Först till sist vänds den rivna zucchinin ner i degmassan.
 - Häll den färdiga kaksmeten i en liten smord fyrkantig form och grädda ca 45 minuter.
Tips: Strö gärna lite Hermesetas Lättströ över den färdiga kakan innan servering. 
Näringsvärden per portion
1207
                kj
              287
                energi (kcal)
                
              11
                protein g
                
              2.5
                kolhydrater g
                
              26
                fett g
                
              Ingredienser till 6 portioner
Torra ingredienser
| 200 g | Mald mandel | 
| 10 g | Hermesetas Lättströ | 
| 2 tsk | Bakpulver | 
| 0,5 tsk | Kanel | 
| 1 knivsudd | Muskotnöt | 
| 1 nypa | Salt | 
Fuktiga ingredienser
| 200 g | Zucchini | 
| 2 | Ägg, storlek M2 | 
| 50 ml | Solrosolja | 
