Search

Zucchinikaka

55 min
Bakning
Frukost
Salthaltiga livsmedel

Har du någon gång provat en kaka med grönsaker? Vårt läckra recept kombinerar zucchini med mandel - muskotnöt och kanel ger kakan sin speciella smak. Våga prova! Du kommer att bli överraskad över hur gott det smakar.

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.

    Tvätta och riv zucchinin fint. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Vispa äggen i köksmaskin eller med elvisp. Tillsätt sedan oljan och mjölblandningen och blanda väl. Först till sist vänds den rivna zucchinin ner i degmassan.
  3. Häll den färdiga kaksmeten i en liten smord fyrkantig form och grädda ca 45 minuter.

    Tips: Strö gärna lite Hermesetas Lättströ över den färdiga kakan innan servering.

Näringsvärden per portion

1207
kj
287
energi (kcal)
11
protein g
2.5
kolhydrater g
26
fett g
← tillbaka till översikten

Ingredienser till 6 portioner

Torra ingredienser

200 g Mald mandel
10 g Hermesetas Lättströ
2 tsk Bakpulver
0,5 tsk Kanel
1 knivsudd Muskotnöt
1 nypa Salt
200 g Mald mandel 10 g Hermesetas Lättströ 2 tsk Bakpulver 0,5 tsk Kanel 1 knivsudd Muskotnöt 1 nypa Salt

Fuktiga ingredienser

200 g Zucchini
2 Ägg, storlek M2
50 ml Solrosolja
200 g Zucchini 2 Ägg, storlek M2 50 ml Solrosolja

Produkter som används

← tillbaka till översikten