Zucchinikaka
Har du någon gång provat en kaka med grönsaker? Vårt läckra recept kombinerar zucchini med mandel - muskotnöt och kanel ger kakan sin speciella smak. Våga prova! Du kommer att bli överraskad över hur gott det smakar.
Förberedelser
- Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.
Tvätta och riv zucchinin fint. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. - Vispa äggen i köksmaskin eller med elvisp. Tillsätt sedan oljan och mjölblandningen och blanda väl. Först till sist vänds den rivna zucchinin ner i degmassan.
- Häll den färdiga kaksmeten i en liten smord fyrkantig form och grädda ca 45 minuter.
Tips: Strö gärna lite Hermesetas Lättströ över den färdiga kakan innan servering.
Näringsvärden per portion
1207
kj
287
energi (kcal)
11
protein g
2.5
kolhydrater g
26
fett g
Ingredienser till 6 portioner
Torra ingredienser
200 g | Mald mandel |
10 g | Hermesetas Lättströ |
2 tsk | Bakpulver |
0,5 tsk | Kanel |
1 knivsudd | Muskotnöt |
1 nypa | Salt |
Fuktiga ingredienser
200 g | Zucchini |
2 | Ägg, storlek M2 |
50 ml | Solrosolja |