Recept

Äppeltryffel dessert

TILLAGNING:

Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär äpplena i stora tärningar. Lägg äpplena i en gryta tillsammans med vaniljfrön, den tomma vaniljstången, Hermesetas och vatten. Låt äpplena sjuda på svag värme och rör om då och då. Ta av grytan från värmen när äpplena är mjuka och ta upp vaniljstången. Mosa äpplena med en gaffel eller sked och låt dem svalna helt. Häll mandelbiskvierna i en liten påse eller skål och krossa dem grovt. Vispa grädden lätt och luftig. Arrangera desserten i två glas med ett lager äppelmos, mandelbiskvier, vispad grädde och upprepa med äppelmos, mandelbiskvier och vispad grädde på toppen.

Allmän information
Klar om:
55 minuter
Kalori p.p.:
587
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Äpple
250 g
Vaniljstång, frön från
1
Hermesetas Flytande
1.5 tsk
Vatten
4 msk
Vispgrädde
2.5 dl
Mandelbiskvier
12 st / 50 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
4935
2467
kcal
1175
587
Protein g
10
5
Kolhydrat g
65
32.5
Fett g
99
49.5