Recept

Äppel- och blåbärsmuffins

TILLAGNING:

Värm ugnen till 180°C

Vispa lättmargarin, vaniljsocker och 8 msk av Hermesetas Lättströ i en bunke tills smeten blir ljus och pösig. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ned i smeten växelvis med mjölken. Fördela ca två tredjedelar av smeten i stora muffinsformar. Rör i 2 msk av Hermesetas Lättströ bland de kokta äpplena. Fördela äppelröran i formarna strö över blåbären, spara några till dekoration. Skeda den återstående smeten ovanpå äpplena och blåbären, men täck dem inte helt. Strö över resten av blåbären. Sätt in i ugnen i 20 minuter tills muffins har stigit och blivit gyllenbruna. Dessa muffins är läckra att serveras med te eller värmas lätt och serveras med vaniljsås som en efterrätt.

Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
140
Produkt:
Delar:
10
Ingredienser
Mjukt lättmargarin
100 g
Vaniljsocker
1 tsk
Hermesetas Lättströ
10 msk
Medelstora ägg
2 st
Vetemjöl
175 g
Bakpulver
1 tsk
Lättmjölk
1 dl
Äpplen (skalade, hackade & kokta)
225 g
Blåbär
100 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5850
585
kcal
1400
140
Protein g
43
4,3
Kolhydrat g
178
18
Fett g
57
6