Äppel- och blåbärsmuffins
TILLAGNING:
Värm ugnen till 180°C
Vispa lättmargarin, vaniljsocker och 8 msk av Hermesetas Lättströ i en bunke tills smeten blir ljus och pösig. Vispa i äggen ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ned i smeten växelvis med mjölken. Fördela ca två tredjedelar av smeten i stora muffinsformar. Rör i 2 msk av Hermesetas Lättströ bland de kokta äpplena. Fördela äppelröran i formarna strö över blåbären, spara några till dekoration. Skeda den återstående smeten ovanpå äpplena och blåbären, men täck dem inte helt. Strö över resten av blåbären. Sätt in i ugnen i 20 minuter tills muffins har stigit och blivit gyllenbruna. Dessa muffins är läckra att serveras med te eller värmas lätt och serveras med vaniljsås som en efterrätt.
Allmän information
Ingredienser
Mjukt lättmargarin
100 g
Vaniljsocker
1 tsk
Hermesetas Lättströ
10 msk
Medelstora ägg
2 st
Vetemjöl
175 g
Bakpulver
1 tsk
Lättmjölk
1 dl
Äpplen (skalade, hackade & kokta)
225 g
Blåbär
100 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5850
585
kcal
1400
140
Protein g
43
4,3
Kolhydrat g
178
18
Fett g
57
6