Recept

Äppel- och lingonkaka med valnötter

TILLAGNING:

Sätt ugnen på 175ºC. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Rör det smälta margarinet och Hermesetas Lättströ. Dela äggulorna från vitorna. Vispa i äggulorna, ett i taget och mjölken. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, hackade valnötter och till sist lingon. Vispa vitorna till vitt skum och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten i formen. Skala ev. kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan du lossar på kanten. Garnera ev. med Lättströ och valnötter.

Allmän information
Klar om:
80 minuter
Kalori p.p.:
216
Produkt:
Delar:
10
Ingredienser
Margarin
125 g
Hermesetas Lättströ
3 1/2 dl
Ägg
3
Mjölk
1 1/2 dl
Vetemjöl
2 1/2 dl
Bakpulver
2 tsk
Grovhackade valnötter, (spara några till garnering)
50 g
Färska eller frysta lingon
2 dl
Syrliga äpplen, gärna röda
2 - 3
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
9040
904
kcal
2160
216
Kolhydrat g
150
15
Fett g