Recept

Äpplestrudel

TILLAGNING:

Blanda ingredienserna till degen och knåda den tills den blir smidig. Låt den vila i 30 min. Skala äpplena till fyllningen och skär dem i klyftor. Ta bort kärnhuset. Riv äpplena grovt. Blanda dem genast med citronsaften och -skalet. Tillsätt Hermesetas Lättströ, kanel och russin. Kavla ut degen till en stor, tunn fyrkant på ett mjölat bakbord. Placera degen på en duk. Fördela fyllningen på degen till ca 3 cm från kanten. Vik kanten över fyllningen. Rulla ihop strudeln till en rulle med hjälp av duken. Placera strudeln på en plåt med bakplåtspapper på och pensla den med margarinet. Grädda strudeln i 25 minuter i en ugn som förvärmts till 220° C. Servera strudeln ljummen eller kall.

Allmän information
Klar om:
80 minuter
Kalori p.p.:
140
Produkt:
Delar:
12
Ingredienser
Strudeldeg:
Grahamsmjöl
150 g
Flytande margarin
30 g
Ägg
1
Salt
1 nypa
Vatten
1/2 dl
Hermesetas Lättströ
1 struken
Fyllning:
Äpplen
1 kg
Saft och rivet skal av 1 citron
Hermesetas Lättströ (eller)
5 strukna msk
Hermesetas Flytande (eller)
1 1/2 tsk
Kanel
1 tsk
Russin
80 g
Flytande margarin eller smör
10 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
7020
585
kcal
1680
140
Kolhydrat g
Fett g