Recept

Aprikossufflé

TILLAGNING:

Lägg aprikoserna och den skalade apelsinen i en kastrull med 450 ml vatten och förväll frukten sakta i 30 minuter tills den blir mjuk. Lägg under tiden gelatinet i en liten skål, häll över apelsinjuicen och låt gelatinet dra. När frukten är mjuk tillsätter du det uppmjukade gelatinet och rör om tills det löst sig. Purera frukten, rör i Hermesetas Lättströ och låt blandningen svalna och stelna något. Vispa tre fjärdedelar av grädden tills den håller formen, vispa äggvitorna och vänd ned både den och grädden i den halvt stelnade aprikospurén. Dela upp blandningen i formarna. Låt desserten stelna över natten och lossa sedan försiktigt papperskragarna på formarna. Vispa den återstående grädden och dekorera suffléerna med den och några skivor torkad aprikos.

Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
360
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Torkade aprikoser
325 g
Apelsin
1 stor
Hermesetas Lättstö
2 msk
Pressad apelsin
10 msk
Gelatin
15 g
Lågkalori-vispgrädde
3 dl
Äggvitor
2
Små ugnsformar på 150 ml som klätts med papperskragar
4
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
kcal
1440
360
Kolhydrat g
168
42
Fett g