Recept

Bakade äpplen med pecancrunch

Ugnsbakade äpplen med en skorpa av pekannötter: Kryddblandningen av kanel, ingefära, kardemumma och muskot ger en riktig smakexplosion.

Preparatet:

  1. Värm ugnen till 175 °C. Skölj äpplena, skär av toppen och ta bort kärnhuset med vass liten grönsakskniv.
  2. Hacka pecannötterna och häll dem i en skål. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda samman ordentligt. Fyll äpplena med pecannötblandningen och tryck ner ordentligt.
  3. Placera äpplena på en bakplåt med bakplåtspapper och baka i ugnen i 40 minuter.
  4. Låt äpplena svalna lite och servera dem ljumma med lättvispad grädde.
Allmän information
Klar om:
60 minuter
Kalori p.p.:
357
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Äpplen
4
Grovvalsade havregryn
40 g
Salt
1 nypa
Malen kanel
1 tsk
Malen ingefära
1/4 tsk
Stött kardemumma
1/8 tsk
Stött muskotnöt
1/8 tsk
Hermesetas Lättströ
1 msk
Pecannötter
30 g
Kokosolja
15 g
Topping:
Vispgrädde
2 dl
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
6006
1501
kcal
1430
357
Protein g
16
424
Kolhydrat g
95
25
Fett g
111
28