Recept

Broccoli- och blomkålssallad

TILLAGNING:

Skölj broccoli och blomkål och skär dem i små buketter. Häll dem i en kastrull med lite kokande vatten i botten, lägg på locket och blanchera i 2 minuter. Låt vattnet rinna av och låt broccolin och blomkålen kylas ner. Skär rödlöken i små tärningar. Stek kalkonbacon i en panna tills den är knaprig och skär den i små bitar. Grovhacka mandlarna och rosta dem i en torr panna tills de blir gyllenbruna. Häll alla ingredienserna förutom mandlarna i en skål. Förbered dressingen genom att hälla dressingingredienserna i en liten skål och rör om. Häll dressingen över salladen och rör runt tills dressingen är väl fördelad. Strö de rostande mandlarna över salladen omedelbart innan servering.

Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
313
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Sallad:
Broccoli
1 (340 g)
Blomkål
1 (450 g)
Liten rödlök
1
Skivor kalkonbacon
8
Feta i tärningar
100 g
Mandlar
40 g
Dressing:
Majonnäs
50 g
Vitvinsvinäger
2 msk
Grekisk yoghurt
70 g
Hermesetas Flytande
20 droppar
Salt
1/4 tsk
En nypa peppar
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5263
1316
kcal
1253
313
Protein g
61
15
Kolhydrat g
29
7
Fett g
99
25