Recept

Choklad- och körsbärssufflé

TILLAGNING:

Häll mjöl, kakaopulver, äggulor och mjölk i en kastrull. Värm blandningen på svag värme under omrörning och låt sjuda sakta i några minuter. Täck kastrull med lock och låt svalna. Söta därefter med Hermesetas Lättströ och rör om tills den är slät. Dela körsbären och lägg i suffléskålen, strö Hermesetas Lättströ och en nypa kanel över körsbären.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda äggviteskummet försiktigt med Sufflébasen. Fördela blandningen över körsbären. Baka suffléen i ugnen på 175°C grader i 15-20 minuter. Servera omedelbart efter att den tagits ut ur ugnen.

Allmän information
Klar om:
50 minuter
Kalori p.p.:
137
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Sufflé:
Vetemjöl
1/4 dl
Kakaopulver
1/4 dl
Äggulor
2
Mjölk
2 1/2 dl
Hermesetas Lättströ
1 dl
Äggvitor
2
Till suffléskålen:
Färska urkärnade körsbär
200 g
Hermesetas Lättströ
2 msk
en nypa kanel
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2290
572
kcal
548
137
Protein g
24
6
Kolhydrat g
54
13
Fett g
20
5