Recept

Chokladfondant

Ett oemotståndligt recept för alla hjärtans dag med endast 5 ingredienser: Denna lilla chokladkaka med saftigt inre får alla hjärtan att smälta.

Preparatet:

  1. Värm ugnen till 200 °C (vanlig ugn, inte varmluft). Smörj 4 runda formar (5x5 cm) och pudra in dem med lite mjöl. Slå bort överskottsmjölet.
  2. Hacka chokladen grovt och häll den i en skål tillsammans med smöret. Smält choklad och smör antingen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn och rör runt tills det är ordentligt sammanblandat. Tillsätt Hermesetas Lättströ och rör samman. Sikta ner mjölet i skålen under omrörning. Tillsätt äggulor och äggvitor och rör om tills smeten är enhetlig.
  3. Häll smeten i formarna så att de är fyllda till ¾ och grädda chokladfondanterna i ugnen i 7-10 minuter. Toppen ska vara lätt dallrig när du tar ut dem ur ugnen, så att mitten fortfarande är ogräddad.
  4. TIPS: Kanten på kakorna ska vara fast men mitten flytande. Stjälp försiktigt upp dem på en dessertallrik, eftersom kakorna lätt kan falla isär på grund av den mjuka kärnan. Stick därför in provstickan i kanten och inte i mitten. En vulkan av choklad!
Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
441
Produkt:
Delar:
4
Ingredienser
Mörk choklad, 70%
100 g
Smör
100 g
Hermesetas Lättströ
5 g
Vetemjöl
40 g
Äggulor
100 g
Äggvitor
50 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
7413
1853
kcal
1765
441
Protein g
33
8
Kolhydrat g
83
21
Fett g
146
37