Recept

Chokladkakor

TILLAGNING:

Använd en bakform (34 cm x 34 cm, 3,5 cm hög), smörj med smör, ger ca 20 bitar.

Rör ägg och Hermesetas Lättströ pösigt. Tillsätt vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det smälta smöret och rör allt till en jämn smet. Smörj plåten väl och fördela smeten jämnt på den. Grädda i nedtill i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader. Blanda alla ingredienser till glasyren och bred ut över den ljumna kakan. Strö på den rivna kokosen jämnt. Låt svalna och skär i bitar.

Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
221
Produkt:
Delar:
20
Ingredienser
Smet:
Hermesetas Lättströ
25 g
Ägg
3
Vaniljsocker
2 tsk
Kakao
2 msk
Mjölk
3 dl
Mjöl
300 g
Bakpulver
2 tsk
Smält smör, avsvalnat
200 g
Glasyr:
Florsocker
150 g
Kakao
2 msk
Vaniljsocker
2 tsk
Smält smör
50 g
Starkt kaffe
3 msk
Strö på:
Riven kokos
50 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
18460
923
kcal
4420
221
Protein g
82
4
Kolhydrat g
402
20
Fett g
278
14