Recept

Citronkaka med vit choklad

TILLAGNING:

Värm upp ugnen till 200 °C. Klä botten av springformen (18-19 cm) med bakplåtspapper och smöra sidorna. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och Hermesetas Lättströ i en skål. Smält smöret och knäck äggen i skålen med det smälta smöret. Tillsätt kärnmjölken med saft och finrivet skal från citronerna.

Häll de blöta ingredienserna i skålen med mjölblandningen under vispning. Rör runt degen tills den är klumpfri. Häll degen i springformen och baka kakan i 30 minuter eller tills kakan är genombakad. Ta sedan ut kakan och låt den svalna.

Dekorera kakan med smält vit choklad.

Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
235
Produkt:
Delar:
8
Ingredienser
Citronkaka:
Vetemjöl
250 g
Bakpulver
1 tsk
Vaniljpulver
1/8 tsk
Hermesetas Lättströ
10 g
Smör
100 g
Ägg
2
Kärnmjölk
1 dl
Ekologiska citroner
2
Garnering:
Vit choklad
10 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
7896
987
kcal
1880
235
Protein g
48
6
Kolhydrat g
195
24.5
Fett g
101
12.5