Recept

Citronrutor

TILLAGNING:

Värm ugnen till 190°C. Olja en avlång form på 28 x 18 cm lätt och klä botten med bakplåtspapper.

Vispa lättmargarinet med Hermesetas Lättströ tills de är väl blandade. Sikta mjölet tillsammans med bakpulvret. Vispa i äggen lite i taget och tillsätt lite mjöl varje gång. Häll resten av mjölet i smeten tillsammans med rivet skal av en halv citron och en halv apelsin samt 2 msk vardera av pressad citron och pressad apelsin. Blanda snabbt ihop ingredienserna med lätt hand och bred ut smeten i formen. Grädda i 20 minuter eller tills kakan är pösig, gyllenbrun och fjädrar när man rör vid den. Låt svalna.

Vispa ihop kvarg, Hermesetas Lättströ och lättmargarin tills glasyren har en mjuk och krämig konsistens. Bred den över sockerkakan, rita mönster i glasyren med en gaffel och skär kakan i bitar. Skala remsor av skalet på resten av apelsinen och citronen med en potatisskalare och skär remsorna i smala strimlor. Koka upp dem i en kastrull tillsammans med lite vatten, häll av vattnet och låt dem torka och svalna. Dekorera varje kaka med ett par strimlor apelsin- och citronskal. Kakorna smakar bäst samma dag som de bakas.

Allmän information
Klar om:
40 minuter
Kalori p.p.:
111
Produkt:
Delar:
18
Ingredienser
Pajdeg:
Lättmargarin med smörsmak
175 g
Hermesetas Lättströ
8 msk
Mellanstora ägg, uppvispade
2
Självjäsande mjöl
225 g
Bakpulver
1 tsk
Apelsin
1
Citron
1
Glasyren:
Lågkalorikvarg
200 g
Hermesetas Lättströ
4 msk
Lättmargarin
50 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
8388
466
kcal
1998
111
Protein g
54
3
Kolhydrat g
180
10
Fett g
108
6