Endiv-skopor med curry-kycklingsallad
Våra endiv-skopor med kycklingsallad och currysås garneras med druvor och krasse. Som aperitif eller liten munsbit: Alltid en njutning!
Preparatet:
- Skär kycklingbröstet i små bitar, stek med 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Skölj druvorna och skär dem i halvor. Ställ båda åt sidan.
- För currysåsen, blanda gräddfil med Hermesetas, citronsaft, currypulver, vitlök, salt och peppar till en slät sås med en stavmixer. Häll currysåsen över kycklingbitarna och rör om ordentligt.
- Rengör endiven, skär av en bit nertill och fördela den sedan i "skopor". Skär endivens kärna i strimlor och blanda in dem ordentligt i kycklingsalladen tillsammans med hälften av druvorna.
Servera kycklingsalladen fördelad på endiv-skoporna och garnera med resten av druvorna och krasse.
Allmän information
Ingredienser
Kycklingbröst
250 g
Olivolja
1 msk
Röda vindruvor
150 g
Creme fraiche
100 g
Hermesetas Flytande
5 droppar
Citronsaft
1 msk
Currypulver
2 tsk
Vitlöksklyfta (liten)
1 st.
Endiv
2 st.
Krasse, färska
1 msk
Salt och peppar
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2797
1398
kcal
666
333
Protein g
67.5
34
Kolhydrat g
30.5
15.5
Fett g
30
15