Recept

Endiv-skopor med curry-kycklingsallad

Våra endiv-skopor med kycklingsallad och currysås garneras med druvor och krasse. Som aperitif eller liten munsbit: Alltid en njutning!

Preparatet:

  1. Skär kycklingbröstet i små bitar, stek med 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Skölj druvorna och skär dem i halvor. Ställ båda åt sidan.
  2. För currysåsen, blanda gräddfil med Hermesetas, citronsaft, currypulver, vitlök, salt och peppar till en slät sås med en stavmixer. Häll currysåsen över kycklingbitarna och rör om ordentligt.
  3. Rengör endiven, skär av en bit nertill och fördela den sedan i "skopor". Skär endivens kärna i strimlor och blanda in dem ordentligt i kycklingsalladen tillsammans med hälften av druvorna.
    Servera kycklingsalladen fördelad på endiv-skoporna och garnera med resten av druvorna och krasse.
Allmän information
Klar om:
25 minuter
Kalori p.p.:
333
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Kycklingbröst
250 g
Olivolja
1 msk
Röda vindruvor
150 g
Creme fraiche
100 g
Hermesetas Flytande
5 droppar
Citronsaft
1 msk
Currypulver
2 tsk
Vitlöksklyfta (liten)
1 st.
Endiv
2 st.
Krasse, färska
1 msk
Salt och peppar
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
2797
1398
kcal
666
333
Protein g
67.5
34
Kolhydrat g
30.5
15.5
Fett g
30
15