Recept

Engelsk bärdessert

TILLAGNING:

Värm ugnen till 190ºC och klä 6 små kakformar med pappersformar. Vispa margarinet tillsammans med Hermesetas Lättströ. Blanda ägget med lite mjöl och tillsätt det. Sikta resten av mjölet tillsammans med bakpulvret och vänd ned det i blandningen. Dela upp smeten i formarna och grädda i 15 minuter, tills kakorna är bruna och pösiga. Låt svalna.

Häll äggulor, Hermesetas Lättströ och majsmjöl i en skål och vispa ihop. Värm mjölken och blanda den i äggsmeten, lite i taget. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och koka upp krämen under omrörning. Koka den tills den tjocknar. Täck över krämen med en bit fuktat bakplåtspapper och låt den svalna. Rör i Malibu om så önskas. Ta bort pappersformarna från kakorna före servering. Bryt sönder kakorna lite och lägg dem i 6 dessertskålar. Blanda frukten och dela upp den i skålarna. Spara några bitar till dekoration. Skeda över juicen. Lägg till sist på ett lager kräm och toppa med rostad kokos och resten av frukten. Bör ätas samma dag.

Allmän information
Klar om:
45 minuter
Kalori p.p.:
180
Produkt:
Delar:
6
Ingredienser
Till sockerkakan:
Mjukt lättmargarin för bakning
50 g
Hermesetas Lättströ
6 msk
Ägg
1
Självjäsande mjöl
50 g
Bakpulver
1 tsk
Till krämen:
Äggulor
3
Hermesetas Lättströ
1 msk
Majsmjöl
1 msk
Lättmjölk
3 dl
Malibu-likör om så önskas
1 msk
Röda vinbär
50 g
Jordgubbar, skivade
175 g
Hallon
100 g
Blåbär
100 g
Apelsinjuice eller blandfruktsjuice
6 msk
Kokosflingor, rostade
15 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
4500
750
kcal
1080
180
Kolhydrat g
114
19
Fett g
54
9