Recept

Engelsk chokladpudding

TILLAGNING:

Sätt ugnen på 175º.

Smält blockchokladen över vattenbad. Vispa samman äggulor, Hermesetas Lättströ, fröna från vaniljstången och vattnet. Blandningen ska vara luftig. Vänd försiktigt ner chokladen. Tillsätt mandel och ströbröd. Vispa vitorna med bakpulvret till hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Smörj en större form eller portionsformar. Häll i smeten. Grädda i 10-15 min. Pressa två av apelsinerna till såsen. Skala den tredje med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Koka upp apelsinsaft, Hermesetas Lättströ och potatismjöl. Låt svalna. Rör försiktigt ner apelsinklyftorna. Stjälp eventuellt upp puddingen eller servera ur formen med såsen till.

Allmän information
Klar om:
30 minuter
Kalori p.p.:
187
Produkt:
Delar:
6
Ingredienser
Blockchoklad
50 g
Äggulor
3
Hermesetas Lättströ
4 msk
Vaniljstång
1/2
Hett vatten
2 msk
Skållad, malen mandel
50 g
Äggvitor
3
Bakpulver
1 krm
Apelsinsås:
Apelsiner
3
Hermesetas Lättströ (eller)
4 msk
Hermesetas Flytande (eller)
1 1/2 tsk
Potatismjöl
1 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
4696
783
kcal
1124
187
Protein g
63
7
Kolhydrat g
89
15
Fett g
63
11