Recept

Enkla, veganska chokladtryfflar

Att göra vegansk chokladtryffel är väldigt enkelt! Vårt superläckra recept med kokosmjölk är perfekt för att njuta av själv eller som en uppskattad gåva.

Preparatet:

  1. Finhacka chokladen och lägg den i en värmebeständig skål. Blanda kokosmjölk, Hermesetas Lättströ och vanilj i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt sedan blandningen till den hackade chokladen, rör om tills chokladen är helt smält och blivit till en jämn smet. Låt chokladkrämen svalna och ställ i kylen i cirka 2 timmar.
  2. Ta små portioner av chokladkrämen med en tesked, forma och rulla i kakaopulver.

    Tips: Förvara tryffeln i kylen tills den ska ätas eller ges bort (dock högst 10 dagar).
Allmän information
Klar om:
20 minuter
Kalori p.p.:
33
Produkt:
Delar:
40
Ingredienser
Choklad (minst 70 % kakao)
200 g
Kokosmjölk
100 ml
Hermesetas Lättströ
5 g
Vanilj
1 nypa
Kakaopulver (till rullning)
20 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5628
140
kcal
1340
33
Protein g
16.5
0.5
Kolhydrat g
114.5
3
Fett g
92.5
2.5