Recept

Färsk gurk-avokado-sallad med grapefrukt och rökt lax

Kreativ sallad för den som älskar rökt lax: Trolla fram ett kulinariskt konstverk med salladsgurka, avokado, och grapefrukt och låt smaka!

Preparatet:

  1. Skär salladsgurkan på längden i breda strimlor med en potatisskalare. Tärna avokadon och strimla salladslöken.
    Filea grapefrukten, samla samtidigt upp juicen till dressingen och ställ båda två åt sidan.
  2. Häll alla ingredienser till dressingen, inklusive Hermesetas Flytande och den uppsamlade grapefruktjuicen (ca 50 ml) i en skål och rör om.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen med dressingen i en skål och fördela den på två tallrikar. Dra isär laxen i bitar och fördela den på två tallrikar. Strö över de rostade pinjenötterna och servera.
Allmän information
Klar om:
15 minuter
Kalori p.p.:
629
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Sallad:
Salladsgurka
1
Avokado
1
Grapefrukt, rosa
1
Salladslökar
2
Rökt lax
125 g
Pinjenötter, rostade
50 g
Dressing:
Grapefruktjuice (samla upp när den fileas)
50 ml
Olivolja
25 ml
Hermesetas Flytande
5 ml
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5284
2642
kcal
1258
629
Protein g
58
29
Kolhydrat g
43
21.5
Fett g
94
47