Recept

Flamberade bananer

Flamberade bananer med whisky, vaniljglass och en nypa kanel: Denna dessert är utmärkt för spontana gäster – den är färdig på bara 20 minuter!

Preparatet:

  1. Smält smöret i en stekpanna tillsammans med Hermesetas Lättströ. Tillsätt vaniljfrön och kanel och rör runt.
  2. Halvera bananen och lägg den i såsen. Häll whisky över bananhalvorna och tänd eld på whiskyn med en tändare. Låt elden dö ut och servera bananhalvan med en kula vaniljglass.
Allmän information
Klar om:
20 minuter
Kalori p.p.:
414
Produkt:
Delar:
2
Ingredienser
Smör
40 g
Hermesetas Lättströ
1 msk
Frön från 1/2 vaniljstång
Malen kanel
1/2 tsk
Banan
1
Whisky
1 dl
Serveringsförslag:
Kulor vaniljglass
2
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
1739
3477
kcal
414
828
Protein g
3
5.5
Kolhydrat g
27
53.5
Fett g
21
42